sâmbătă, 31 martie 2012

Tabără Baia de Aramă, ziua a V-a



            După atâta bălăceală, distracţie şi dansuri până după miezul nopţii, noua  zi, care abia începuse, ne rezerva surprize nebănuite. Urma concursul în care fiecare participant îşi putea pune în valoare şi folosi deopotrivă cunoştinţele acumulate pe parcursul desfăşurării taberei, cunoştinţe cu privire la efectuarea corectă a unei orientări cu harta şi busola în teren, mai exact ... Concursul de Orientare Turistică!
        Într-una din serile anterioare fusesem în cercetare pe unul dintre dealurile din apropiere pentru căutarea unui loc în care se putea marca un traseu pentru acest concurs. 
        Acum, în dimineaţa zilei rezervată concursului,  făcui ochi cu noaptea-n cap şi, la ora cinci dimineaţă când lumea întorcea fânul proaspăt cosit, eu măsuram şi notam unghiuri pentru busolă şi marcam punctele de staţie, stabilind sarcinile de îndeplinit la fiecare dintre ele.  În două ore şi jumătate am marcat traseul şi l-am verificat personal pentru a elimina orice eroare. Bun aşa!
      




         Revin la tabără unde firav, petrecăreţii de o seară înainte începuseră să mişune şi să îşi ocupe locurile pe la mesele bogat încărcate cu micul dejun aburind. După acest important moment al dimineţii, ne încolonăm şi pornim spre locul unde se va desfăşura concursul pomenit mai sus. Odată ajunşi, facem o mini-tabără, le prezint regulamentul şi pornim întrecerea. 
         7 posturi cu tot atâtea sarcini. 7 unghiuri diferite, o linie de start/sosire şi un cronometru, toate pentru cele cinci echipe înscrise în concurs ...


  Şi ... start pentru prima echipă!    


        Celelalte echipe îşi aşteaptă rândul la start ...


      ... emoţiile nu  împiedică stabilirea strategiilor de abordare a traseului de concurs ...



       Concursul continuă şi se termină  puţin după prânz ... Obosiţi şi încălziţi bine de soare dar fericiţi de izbândă, unii foarte bucuroşi că s-au autodepăşit, ne întoarcem la pensiune, servim prânzul şi apoi beneficiem din plin de programul de voie, timp în care ne primenim şi ne pregătim pentru marele concurs de dans şi în special pentru concursul de măşti.

      Seara începe cu cina festivă, cu fotografii de grup, cu glume, şotii şi mai apoi cu pregătirea pentru concursul măştilor ...




    În aşteptarea concursului ...











     Surpriză!!  La multi ani, Anda!   La multi ani, Ciprian! 







        Instantanee din timpul concursului ...










   ... şi concursul de dans ...






















    După concurs, ieşim sub cerul liber. Afară, sub licărirea miilor de stele ne aşteaptă focul de tabără sub a cărui lumină decid să înmânez diplomele ocupanţilor primelor trei locuri de la Concursul de fotografie pentru fiecare dintre cele trei secţiuni:  Portret, Arhitectură şi Peisaj, precum şi primelor trei locuri de la Concursul de Orientare Turistică, Concursul de Dans şi Diploma pentru câştigătorul Marelui Premiu:





     Înainte de culcare,  indicaţii cu privire la ultima dimineaţă ce o vom petrece în tabără, la predarea camerelor şi alte detalii organizatorice ...


   Mulţumirea izvorâtă din lucrul bine făcut, se poate citi pe chipul organizatorului acestei tabere, dna Director Păun, Şc. 13 (2011).


            Câştigătorul Marelui Premiu, constînd într-o tabără gratuită oferită pe parcursul anului 2012 de către AG. Tour - Galaţi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu